Stäng

Produkter

Tips & Inspiration

Stäng

Varukorg

Hjärtstartare i butikerna

När någon drabbas av plötsligt hjärtstopp är det bråttom om livet ska kunna räddas. Det gäller att snabbt larma 112 och genast sätta in hjärt-lungräddning samtidigt som någon hämtar närmaste hjärtstartare.

Vi på Lundhags månar om människors liv och hälsa. Därför går vi nu aktivt in i projektet Hjärtsäkra Sverige. Tillsammans med Akuthjälpen Åre AB och Hjärt-Lungfonden vill vi skapa ett hjärtsäkert samhälle.

Varje år drabbas 10 000 personer av plötsligt hjärtstopp utanför sjukhus och bara 500 överlever. Nästan fyra av tio av dem som drabbas är i arbetsför ålder. Med fler hjärtstartare och fler som kan hjärt-lungräddning skulle många fler kunna räddas.

Hjärtsäkra Sverige är ett initiativ från Hjärt-Lungfonden i samarbete med Bliwa Livförsäkring och AFA-Försäkring. Tillsammans skapar vi fler hjärtsäkra zoner i samhället.  En hjärtsäker zon betyder att:

  • det finns rutiner och beredskap för att kunna hantera ett hjärtstopp och larma 112
  • det finns kompetens i hjärt-lungräddning så att hjälp omgående kan sättas in
  • all personal vet var hjärtstartaren finns och kan hantera den
  • behandling med hjärtstartare kan ske inom tre minuter
  • hjärtstartaren är registrerad i nationella hjärtstartarregistret

Vill ni få mer information om Hjärtsäkra Sverige eller Hjärtsäker zon går det bra att besöka kampanjens hemsida: www.hjart-lungfonden.se  eller www.akuthjalpen.se

Kontaktpersoner Insjön

Erika Ängsås

Telefon: 0247-64630

Kontaktpersoner Järpen

Mats-Håkan Lundhag
Telefon: 070-3254667

Niclas Brissman, Akuthjälpen Åre AB, telefon 070 - 5121691