Stäng

Produkter

Tips & Inspiration

Stäng

Varukorg

Om Lundhags

Lundhags, ett friluftsmärke med fokus på norden. Vi tillverkar kängor och friluftskläder som håller länge, är funktionella och höga krav på kvalitet. Allt för att din naturupplevelse ska bli så bra som möjligt och helst ett minne för livet.

Lundhags Skomakarna AB

Lundhags Skomakarna AB är ett svenskt företag med starka rötter i Jämtland.

Den 13 juni 2018 byter vår ägare Swix Sports Group namn till Brav. Detta innebär att även vi byter namn i Sverige. Inom ett par veckor blir vi Brav Sweden AB.

Läs pressmeddelande här.

Vår styrka är vår kvalité och vår förmåga att göra funktionella produkter i klassisk, nordisk design.

Allt började med våra Lundhagskängor, och det är också dem vi är mest kända för än idag. Lundhags grundades 1932 av skomakaren Jonas Lundhag, han började tillverka skor och kängor i de Jämtländska fjällen och såg behovet av kängor som håller länge, klarar av rejäla vandringar och fungerar i alla årstider.

Lundhagskängorna har fortsatt utvecklas och med tiden började vi även att sälja friluftskläder. Även där har Lundhags samma tänk - kvalité, hållbarhet och att trivas i naturen. Lundhags var länge ett familjeföretag men idag ägs vi av Swix Sport AS som är starka ägare som har gett oss möjligheten att växa och utveckla våra produkter ännu mer.

Det som kännetecknar Lundhags är vårt tänk med skalprincipen - vi tror inte på kängor med foder utan vi vill att varje kund enkelt ska kunna reglera temperaturen själv med hjälp av strumpor. Därför torkar våra kängor väldigt snabbt och vi med Lundhagskängor vandrar med torra fötter.

Även våra kläder har tänket med flera lager och olika funktioner. Vi kallar våra kläder för hybrider - blanding av delar med olika material för att skapa det ultimata plagget för vandraren. I samband med våra nya ägare säljer Lundhags nu även produkter från Swix, vi har deras skidkläder, vallor, stavar och även Ulvangs alla underbara ullunderställ.

Lundhags Fabriksbutik

Idag har vi två fabriksbutiker i Sverige, en i Järpen och en i Insjön. Här erbjuder vi världens största Lundhagssortiment och vi har även många produkter från Swix och Ulvang.

Båda butikerna är väldigt stora och här hittar man alltid något att handla. Vi har outlets i butikerna där vi säljer utgående modeller, säljprover, egen produktion m.m. till riktigt bra priser. Våra befintliga butiker kompletteras med e-handeln för er som inte har möjlighet att besöka oss.

Lundhags Fabriksbutik erbjuder varumärken som Lundhags, Houdini, Icebreaker, Newline, Skhoop, Nordic Kidswear, Tenson, Primus, Trangia, Hilleberg, Mountain Equipment, Sanouk, Keen, Nokian Footwear, Ivanhoe, Blizz, Hestra m.fl. Vi finns här för att hjälpa dig och för att dela med oss av inspiration och tips för roligare äventyr.