Stäng

Produkter

Tips & Inspiration

Stäng

Varukorg

Skomakarens känggaranti

Vi älskar våra kängor och är stolta över vartenda par som lämnar vår butik. Men trots alla våra kvalitetskontroller så kan det inträffa, om än väldigt sällan, att det smiter ut någon icke perfekt känga.

GARANTIVILLKOR

Lundhags Känggaranti täcker material- och produktionsfel och innebär att Lundhags reparerar eller ersätter den defekta kängan kostnadsfritt. Garantin gäller från det ursprungliga inköpsdatumet och avser endast originalkunden och kan inte överlåtas.

Lundhags Känggaranti gäller i de fall kängan använts under normalt avsedda förhållanden samt behandlats och skötts enligt anvisningar på vår sida om kängvård. Om skada orsakats av misskötsel, överdrivet slitage, försumlighet eller vid en olycka, kan inte garantin göras gällande.

Anmälan av ärendet ska göras inom skälig tid (max 3 mån) efter att felet upptäckts. Om sådan anmälan ej görs, trots att köparen upptäckt eller borde ha upptäckt felet, förlorar köparen rätten att åberopa garantin. Detta gäller även om köparen förvärrat skadan.

VID RETUR

Första steget om du får problem är att kontakta butiken där kängorna är inköpta, enligt konsumentköplagens riktlinjer. Många frågor kan lösas direkt i butik. Skulle dina kängor vara äldre än att konsumentköplagen gäller träder Skomakarens utökade känggaranti in enligt garantivillkoren. När du skickar in dina kängor till våra skomakare på fabriken i Järpen ska de vara rengjorda och torra. Har du garanti eller reparationsfrågor är du naturligtvis även välkommen att kontakta skomakarna i Järpen för rådgivning.

Vad händer sen?
När vi har mottagit en returnerad känga undersöker våra skomakare produkten och avgör om problemet omfattas av Lundhags Känggaranti samt bestämmer vilken åtgärd som ska vidtas. 

Eftersom Lundhagskängor är tillverkade som skalkängor och att vi själva tillverkat dem är det i de flesta fall möjligt, och oftast rätt enkelt, att reparera en känga. Om reparation är omöjlig, ersätts kängan med en ny. Om den defekta kängan har utgått ur sortimentet ersätts kunden i så fall med en likvärdig känga.

NÄR GARANTIN INTE GÄLLER

Om du har en känga vars skada inte täcks av Lundhags Känggaranti, eller räknas som rent slitage, är vi trots det alltid måna om att hjälpa dig. Våra skomakare i Järpen tar emot alla skadade Lundhagskängor och med lång erfarenhet kan de reparera det mesta, till ett överkomligt pris.

Lundhags Skomakarna AB
Box 29 
837 31 Järpen, Sverige

Vid reparationärenden betalar du frakten samt ansvarar för varan under transporten. Lundhags står för returfrakten om reparationskostnaden överstiger 1 000 kronor. Vid garantiärenden står Lundhags för fraktkostnader.