Stäng

Produkter

Tips & Inspiration

Stäng

Varukorg

Artiklar

Vi har lärt oss en hel del under åren om det mesta inom friluftsliv, det vill vi gärna dela med oss av och kommer att uppdatera våra tips & råd löpande.

Våra nya vandringsryggsäckar 2018

Här har vi samlat information om vår nya serie vandringsryggsäckar. Du finner storleksguide, instruktionsblad för nedladdning, presentationsfilmer och mer.

Skomakarens känggaranti

Vi älskar våra kängor och är stolta över vartenda par som lämnar vår butik. Men trots alla våra kvalitetskontroller så kan det inträffa, om än väldigt sällan, att det smiter ut någon icke perfekt känga.

Mat på fjället

Att det är härligt att vandra är vi på Lundhags de första att skriva under på. Men faktum är att det är väldigt skönt att sätta sig och äta också. Måltiderna är ju ofta det bästa på hela vandringen.

4 Vandringstips i Åre

I Åre finns enkla turer och lite tuffare. Det är bara att välja och vraka, allt efter humör och förmåga. Här får du fyra av våra favoriter.

Lundhags Naturfotoskola med Serkan Günes

En av Sveriges mest prisade naturfotografer, Serkan Günes, bjuder på fem av sina bästa tips för dig som har med kameran i naturen.

Packlista för vandring

För att få ut så mycket som möjligt av din vandring, så krävs respekt för naturen och en förståelse för vilken utrustning som krävs. Hur man vill packa sin väska och vilken utrustning man väljer är så klart individuellt, men här har vi listat våra bästa tips.

Is - och skridskoskolan med Anders Tysk

Hur ser åktekniken ut, vilken utrustning bör du ha och vad är skillnaden på kärnis och stöpis? I vår skridskoskola lär vi ut grunderna i långfärdsskridskor.

Black Ice

Att åka långfärdsskridskor i vintersolen, med kilometer efter kilometer av blank is framför sig är i sanning en speciell känsla. Naturen, luften, sällskapet, och en mycket enkel princip för att ta sig framåt; höger, vänster, höger, vänster, vidare, vidare över den frusna farleden.

Kittefjäll - Lapplands pärla

I Kittelfjäll fjäskar inte naturen. Den kräver att man är förberedd och vet vad man håller på med. Precis som uteälskarna här vill ha det.

Se kortfilmen "A Nordic Skater" med Per Sollerman

En story om Per Sollerman, de nordiska naturisarna och friheten i att färdas på långfärdsskridskor.

Davids strävan att hjälpa

Läs om kämpandet genom Virgin Strive Challenge 2018 tillsammans med Sir Richard Branson.