Stäng

Produkter

Tips & Inspirasjon

Stäng

Varukorg

Guider & Inspiration

Vi har lärt oss en hel del under åren om det mesta inom friluftsliv, det vill vi gärna dela med oss av och kommer att uppdatera våra tips & råd löpande.

Lundhags Naturfotoskola med Serkan Günes

En av Sveriges mest prisade naturfotografer, Serkan Günes, bjuder på fem av sina bästa tips för dig som har med kameran i naturen.

4 Vandringstips i Åre

I Åre finns enkla turer och lite tuffare. Det är bara att välja och vraka, allt efter humör och förmåga. Här får du fyra av våra favoriter.

Packlista för vandring

För att få ut så mycket som möjligt av din vandring, så krävs respekt för naturen och en förståelse för vilken utrustning som krävs. Hur man vill packa sin väska och vilken utrustning man väljer är så klart individuellt, men här har vi listat våra bästa tips.

Mat på fjället

Att det är härligt att vandra är vi på Lundhags de första att skriva under på. Men faktum är att det är väldigt skönt att sätta sig och äta också. Måltiderna är ju ofta det bästa på hela vandringen.

Is - och skridskoskolan med Anders Tysk

Hur ser åktekniken ut, vilken utrustning bör du ha och vad är skillnaden på kärnis och stöpis? I vår skridskoskola lär vi ut grunderna i långfärdsskridskor.

Black Ice

Att åka långfärdsskridskor i vintersolen, med kilometer efter kilometer av blank is framför sig är i sanning en speciell känsla. Naturen, luften, sällskapet, och en mycket enkel princip för att ta sig framåt; höger, vänster, höger, vänster, vidare, vidare över den frusna farleden.

Kittefjäll - Lapplands pärla

I Kittelfjäll fjäskar inte naturen. Den kräver att man är förberedd och vet vad man håller på med. Precis som uteälskarna här vill ha det.

Kängvård

Till skillnad från vissa andra ädla produkter vinner inte Lundhags kängor på att lagras, de ska användas. Tar du hand om dina kängor på rätt sätt så kan de hålla i decennier.

Skomakarens känggaranti

Vi älskar våra kängor och är stolta över vartenda par som lämnar vår butik. Men trots alla våra kvalitetskontroller så kan det inträffa, om än väldigt sällan, att det smiter ut någon icke perfekt känga.

Kläder

Våra kläder består av många olika sorters material. Allt för att det ska passa den enkla promenaden till den svåra vandringen.

Ryggsäckar

Läs mer om vilka material som är i våra ryggsäckar.

Kängor

Läs mer om vilka material som finns i våra kängor.

Skridskor

Storleksguide för Lundhags långfärdsskridskor

Kängor

Storleksguide för Lundhags kängor.

Kläder

Storleksguide för Lundhags kläder. Dam, herr och junior.

Heritage kängor

Storleksguide för Lundhags Heritage kängor

Om Lundhagskängan

För många är Lundhags synonymt med världens bästa kängor. Dels tack vare deras överlägsna hållbarhet, dels tack vare att de genom skalprincipen kan anpassas efter varje given situation och aktivitet.

Custom made

Vi erbjuder specialtillverkade kängor i tre varianter: Custom Style, Custom Fit och Custom Made.

Så väljer du rätt socka

Våra kängor är byggda enligt skalprincipen vilket betyder att de är som ett ytterplagg för foten. Därför ska de kompletteras med två par sockor, helt enligt skalprincipen. Och en innersula. Allt givetvis med stort innehåll av ull för bästa bekvämlighet och funktion.

Black Ice

Black Ice är ett uppdaterat och förfinat långfärdsskridskosortiment från Lundhags. I serien ingår fyra nya skridskor, ispik, en ny skridskokänga och en rad säkerhetsprodukter – allihop framtagna för att ge dig en så trygg, skön och rolig upplevelse som möjligt på isarna.

Känslor går före teknik

För Lundhagsvännen och en av Sveriges mest prisade naturfotografer, Serkan Günes, handlar fotografi minimalt om teknik. Och själv har han aldrig gått någon fotoskola.

Naturen personifierad

Jägaren, hundtränaren och vildmarksguiden Eva Bromée är mer ute än inne. Vår, sommar, höst som vinter lever hon i och av naturen.

Våga gå vilse

Varför ska man ge sig ut i naturen? Vi ställde frågan till vildmarksguiden Urban. Han berättar om att våga gå vilse, hur ett guldfiskminne kan vara till stor hjälp och varför han gav sig ut med kryckor för att titta på bäver.

Ajnes äventyr på de svarta isarna

Mårten Ajne har över 30 års erfarenhet av långfärdsskridsko. Ofta spenderar han drygt 40 dagar om året på svenska och utländska naturisar. Han har både skrivit böcker i ämnet och deltagit i produktutvecklingen av Lundhags nya långfärdsskridskoprodukter. Få kan som Mårten både beskriva tekniken bakom och visa på tjusningen i att glida över fruset vatten.