Materialguide

 • Greij Jacket

  Greij är en teknisk, funktionell och slitstark hybridjacka i behaglig LPC Eco. Materialet är lätt och välventilerande och är nästan vindtätt. Greij har både huva och axelparti i vattentätt material, 3-lagers Zethar®.

 • Termik Ws Anorak

  Termik är en modern och mångsidig anorak som lever upp till de krav som finns på ett avancerat turliv. En hybrid, en kombination av LPC Eco och 3-lagers Zethar® på huva och axelparti.

 • Guide BC

  Ny tur- och skridskopjäxa med Lundhags klassiska skalprincip och med urtagbar filtinnersko. Guide BC är en stabil pjäxa med kraftfull cellgummibotten, väl isolerad mot kylan underifrån.

 • Tour Skate Boot

  En ny tur- och skridskopjäxa med fodrat skaft i Neopren och vattenavvisande skinn. Förstärkning över tå och häl som ger stabilitet och skydd mot vassa stålkanter. Passar till Rottefella® BC-bindning.

 • Gaise Shirt

  En ullskjorta som fungerar både under vardagliga förhållanden och vid aktivitet.

Materialguide

KÄNGOR

CERTECH®
Cellular Rubber Technology är tillverkningsteknologin bakom Lundhags cellgummibottnar. Cellgummit jäser i processen, något som ger massor av microluftbubblor vilket resulterar i ett lätt, flexibelt och helt vattentätt material. För att beskriva skillnaderna finns det olika versionsnummer, 2.0–5.0, där ett högre nummer har stabilare eller varmare konstruktion. Samma konstruktion kan finnas på både Normal/Regular och Opti läst. De nya Ws-versionerna har något mjukare sulor och tunnare isolering för en mer anpassad flex.

REGULAR LÄST
Regular läst är en vidareutveckling av vår beprövade Normal- läst där volymen ökat och stortåleden blivit rakare för att ge extra plats. Den passar fötter med högt vristmått.

OPTI LÄST
Denna läst är något bredare och har ett lägre vristmått för att förhindra att foten glider framåt. Tåboxen är utvecklad sedan tidigare versioner för att erbjuda mer rum för dina tår.

OPTI WS LÄST
Denna läst har samma form som Opti-lästen men har under årens lopp modifierats för att passa bäst för kvinnor och mindre storlekar. Något smalare och högre över vristen.

BINDSULA
Bindsulan tillverkas av ett fibermaterial i 3 mm och har en integrerad stålgelänk. I våra kraftigaste modeller användes Texon T70, ett fibermaterial med polymerkärna för stabilitet och vridstyvhet.

EVA ISOLERING
En extra isolering i EVA med hårdheten 35 ShA används för att ge bättre dämpning och köldegenskaper. Tjockleken tillsammans med binsulan påverkar kängans flex. Tjocklek 4 eller 6 mm.

LÄDERSPLITFODER
Splitläder från nötdjur används som foder i Certech®-konstruktioner för att ge stabilitet och absorbera fukt. Tjocklek 1,0 mm.

CLARINO® MICROFIBER
Microfiber av polyuretan/polyamid ger ett lätt, flexibelt material med hög hållbarhet. Det används som ett fodermaterial i både Certech-konstruktionerna och 3- lagerskaften på de mest utsatta delarna. Tjocklek 1,0 eller 1,4 mm.

VIBRAM® TRACTION-SULA
Våra yttersulor tillverkas av Vibram® och är uppbyggda med EVA för att ge dämpning och ett avrullande steg. Tractionmönstret är framtaget tillsammans med Vibram®, och du finner det endast på Lundhagskängor.

TPU TOECAP
Den helt nyutvecklade tåkappan i TPU-plast bildar en stark infästning av sulan mot skon genom att fördelar krafterna på en större yta. TPU-tåkappan skyddar också mot slitage och förlänger livslängden på skon.

FULLNARVSSKINN
Fullnarvsskinn är när man använder hudens bästa delar. Nubuck är ett fullnarvsskinn som slipats lätt för att ge ytan en annan karaktär. Nubuckytan andas bättre och har lättare att ta åt sig av återimpregnering. Skinnet impregneras direkt vid garveriet, inga fluorkarboner används i processen, som sker i slutna system. Tjocklek 2,0–2,2mm.

PERWANGER® SPLITSKINN
Ett finare splitläder från nötdjur som är robust, har utmärkt andningsförmåga, är vattenavstötande och slitstarkt. Tjocklek 1,8–2,0 mm.

NEOPREN
Neopren används i våra 3-lagerskaft för att ge stabilitet utan att absorbera fukt. Materialet fördelar tryck och skyddar foten mot vassa föremål. Används i olika lager beroende på önskade egenskaper. Tjocklek 4 mm.

PORON® SLOW REBOUND
Poron används i våra mest avancerade 3- lagerskaft för att ge bättre stabilitet med mindre vikt och tjocklek. Genom sin långsamma återhämtning och stötdämpande effekt blir skaftet väldigt stabilt, men fortfarande flexibelt. Tjocklek 3 mm.

HEEL FIT CONTROL (HFC)
En extra Neopren- eller Poronkudde som täcker över skarven mellan botten och skaftet för att ge ett bättre hälgrepp och stabilitet.

RINGAR OCH HAKAR
Våra ringar/hakar och nitar är tillverkade av järn eller koppar/järnlegeringar för högsta motståndskraft. Vi använder en nickelfri, High Resistance Treatment för att ge ett ytterligare skydd mot korrosion.

CAMBRELLE®
100 % Polyamid ger ett fodermaterial med hög nötningstålighet och fuktabsorbering. 150 g/m².


KLÄDER

LPC
Vattentät när kombinerad med Nikwax- behandling. Väven fungerar bra i lätt regn och torkar snabbt om den blir blöt av kraftigare regnskurar. Tätvävt, tvinnat garn i varp och väft, är vindtåligt och gör materialet extremt hållbart. Vävens konstruktion ger ett bra UV-skydd vid användning i starkt solljus. Vår LPC Stretch-väv har en permanent hög elasticitet på grund av dess mekaniska styrka.

LPC ECO
Innehåll: 65 % Polyester, 35 % Certifierad Ekologisk bomull. Vikt: 205 g/m²

LPC STRETCH
Innehåll: 65 % Polyester, 35 % Bomull. Vikt: 181 g/m²
Innehåll: 73 % Polyester, 27 % Bomull. Vikt: 200 g/m²

LPC LIGHT
Innehåll: 65 % Polyester, 35 % Bomull. Vikt: 155 g/m²

LPC
Innehåll: 65 % Polyester, 35 % Bomull. Vikt: 205 g/m²

ZETHAR®
Zethar är vårt eget in-housemärke som möter våra krav på ett vattentätt material med hög andningsförmåga. Allt material som är märkta Zethar är fritt från flourkarbon, har en vattenpelare på minst 20 000 mm, och en andningsförmåga på minst 10 000 g/m2².

DERMIZAX®
Ett slitstarkt material med Dermizax® membran. Ger utmärkt vattentätt skydd och har god andningsförmåga även i de tuffaste väderförhållandena, tack vare en effektiv membranstruktur. Väven har ett mycket slitstarkt, flexibelt och icke- poröst membran med en mjuk och tyst känsla. Innehåll: 100 % Nylon, PU hydrofil icke- poröst membra med trikåbaksida. PFOS/PFOA fri DWR- behandling. Vikt: 202 g/m². Vattenpelare: 20 000 mm. Andningsförmåga: 8 000 g/m²/24h.

ECO STORM
Det mycket funktionella materialet Eco Strom är ett återvinningsbart, vattentätt och ventilerande material tillverkat av återvunnen polyesterfiber. Eco Storm håller de högsta standarderna för vattentäta/ventilerade plagg och kan återvinnas till nya material när de avyttras. Eco Storm uppnår en utmärkt balans i prestandan mellan komfort och miljömässig hållbarhet.

3-LAGER ECO STORM
Innehåll: 100 % Återvunnen polyester med PFOS/PFOA fri DWR- behandlad yta, 100 % Polyestermembran, 100 % Polyester trikåbaksida. Vikt: 140 g/m². Vattenspelare: 20 000 mm Andningsförmåga: 15 000 g/m²/24h.

VISKOS GJORD AV BAMBU/BOMULL
Bambufibern är naturligt antibakteriell och har en god förmåga att absorbera fukt från kroppen. Bambu/bomull-tyg är snabbtorkande och ger en fin kyleffekt.

MERINOULL 100 %
Mjuk, tunn, naturligt ventilerande högkvalitetsull. Ger en värmande och kylande effekt även när ullen är våt. Merinoull har ett utmärkt värme-vikt-förhållande och kontrollerar dålig lukt naturligt utan tillsatta kemikalier. Lundhags Merinoull kommer från mulesingfria får i Nya Zeeland.

SCHOELLER®-DYNAMIC
Ett högkvalitetstyg, permanent elastiskt, som ger användaren ökad rörelsefrihet.  Ett tåligt och slitstarkt material med hög rivstryrka. Materialet har impregnerats med en fluorkarbonfri, vattenavvisande behandling. Innehåll: 89 % Polyamid (Micro), 11 % Elastan. Vikt: 270 g / m².

SCHOELLER®-DRYSKIN
Dubbel tygkonstruktion med syntetiska fibrer på utsidan och funktionella fibrer på insidan för snabb fukttransport. Vind-och vattenavvisande yta. Ett permanent elastiskt och hållbart material. Innehåll: 52 % Polyamid, 41 % Polyamid (Micro), 7 % Elastan. Vikt: 255 g / m².

SCHOELLER® KEPROTEC®
Ett tyg med extremt hög hållbarhet och rivstyrka. Används som förstärkningstyg på några av plaggen i kollektionen. Ett extremt slitstarkt tyg med Kevlar ® för högsta kvalitetsskydd. Innehåll: 72 % Polyamid och 28 % AR (Kevlar ®). Vikt: 177 g / m².

CORDURA®
En slitstark förstärkning i 500d Cordura ®. Används som förstärkningar för många av våra byxor.

ECO COTTON
Plagg i Eco Cotton är tillverkade av certifierad ekologisk bomull och har en fluorkarbonfri ytbehandling.

FLOUROCARBON FREE
Fluorplaster är skadliga för vår miljö och levande organismer. Lundhags strävar efter att utveckla produkter som är skonsamma mot miljön. Plagg med denna symbol har en DWR- behandling utan fluorplaster och är därför ett mer miljövänligt alternativ.

 
RYGGSÄCKAR

1000D POLYAMID
En specialbehandlad polyamid (Nylon) som är enormt slitstark. 1000d polyamid är vår kraftigaste ryggsäcksväv och sitter i botten på de flesta av våra ryggsäckar. PU-belagd för vattentäthet.

610D CORDURA®
En extremt slitstarkt Cordura®-väv som är belagd med PU i fyra steg för maximal vattentäthet och hållbarhet.

600D POLYESTER
Polyester är ett material som är mycket motståndskraftigt mot nedbrytande UV-strålar. Vår 600d polyesterväv är belagd med PU i två steg för extra vattentäthet. Den är slitstark och fungerar bra i tuffa förhållanden.

210D JW DOBBY
En polyamidväv som kombinerar låg vikt med fantastisk hållbarhet. Belagd fyra gånger med PU för maximalt hållbar vattentäthet.

150D BABYRIP
Vår lättaste polyesterväv med god riv- och slitstyrka i förhållande till den låga vikten. Dubbel PU-beläggning för en hållbar och slitstark vattentäthet.

75D POLYESTER DIAMOND RIP
En tunn och lätt ripstopväv i polyester med TPU-beläggning, som gör det möjligt att svetsa ihop materialet för att skapa vattentäta sömmar.

30D CORDURA RIP
Vår absolut lättaste väv som används i våra lättaste dry bags. Tyget är belagt med silikon på utsidan för att vara vattenavvisande, och med PU-beläggning på insidan för att vara vattentätt.

330D POLYAMID
En 330D polyamidväv som kombinerar låg vikt med hög rivstyrka. PU- belagd i två steg för hållbar vattentäthet.

210D POLYAMID
En polyamidväv med en perfekt kombination mellan lätt vikt och hög slitstyrka. Ripstop för ökad rivstyrka. PU-beläggning för en hållbar och slitstark vattentäthet.

N/330D POLYAMID SHADOWBOX
En Corduraväv med mycket bra slit- och rivstryrka. PU- beläggning i två steg för en hållbar vattentäthet.