Materialguide

 • Venture Boot

  Venture är en fodrad workboot i Heritage-kollektionen som fungerar även vintertid. Polstrat skaft och ett tunt lager ullfoder på insidan gör Venture till en extra ombonad sko.

 • Cult 25

  Smart, snygg och helt vadderad ryggsäck med en separat sidöppning för din dator.

 • Mira Ws Light High

  Den lättaste damkängan. En lättare version av Mira, Lundhags mest avancerade och tekniska känga med modern design. En speciellt anpassad dammodell och en syster till Jaure Light. Samtliga materialval med tanke på lättvikt utan att tappa i stabilitet.

 • Horten Ws Sweater

  Stickad rundhalströja i 100 % mjuk lammull. Ullen är tvättad innan vilken gör den aningen tovad, behaglig mot kroppen och slitstark.

 • Edhe Parka

  En varm, slitstark och lite kortare parka med en smalare siluett, för ett tufft vinterklimat. Yttertyg i ett nytt, vaxat PolyCotton-material, LPC Wax, som ger en en skönt borstad yta med karaktär. Parkan är vadderad med PrimaLoft® Eco i 70 % återvunnen Polyester.

Materialguide

KÄNGOR

CERTECH®
Cellular Rubber Technology är tillverkningsteknologin bakom Lundhags cellgummibottnar. Cellgummit jäser i processen, något som ger massor av microluftbubblor vilket resulterar i ett lätt, flexibelt och helt vattentätt material. För att beskriva skillnaderna finns det olika versionsnummer, 2.0–5.0, där ett högre nummer har stabilare eller varmare konstruktion. Samma konstruktion kan finnas på både Regular och Opti-läst. Ws-versionerna har något mjukare sulor och tunnare isolering för en mer anpassad flex.

REGULAR-LÄST
Regular-lästen är en vidareutveckling av vår beprövade Normal-läst där volymen ökat och stortåleden blivit rakare för att ge extra plats. Den passar fötter med högt vristmått.

OPTI-LÄST
Denna läst är något bredare och har ett lägre vristmått för att förhindra att foten glider framåt. Tåboxen är utvecklad sedan tidigare versioner för att erbjuda mer rum för dina tår.

OPTI WS-LÄST
Denna läst har samma form som Opti-lästen men har under årens lopp modifierats för att passa bäst för kvinnor och mindre storlekar. Något smalare och högre över vristen.

BINDSULA

Bindsulan tillverkas av ett fibermaterial i 3 mm och har en integrerad stålgelänk. I våra kraftigaste modeller användes Texon T70, ett fibermaterial med polymerkärna för stabilitet och vridstyvhet.

EVA ISOLERING

En extra isolering i EVA med hårdheten 35 ShA används för att ge bättre dämpning och köldegenskaper. Tjockleken tillsammans med binsulan påverkar kängans flex. Tjocklek 4 eller 6 mm.

LÄDERSPLITFODER

Splitläder från nötdjur används som foder i Certech®-konstruktioner för att ge stabilitet och absorbera fukt. Tjocklek 1,0 mm.

CLARINO® MICROFIBER

Microfiber av polyuretan/polyamid ger ett lätt, flexibelt material med hög hållbarhet. Det används som ett fodermaterial i både Certech-konstruktionerna och 3- lagerskaften på de mest utsatta delarna. Tjocklek 1,0 eller 1,4 mm.

VIBRAM® TRACTION-SULA
Våra yttersulor tillverkas av Vibram® och är uppbyggda med EVA för att ge dämpning och ett avrullande steg. Traction mönstret är framtaget tillsammans med Vibram®, och du finner det endast på Lundhagskängor.

LUNDHAGS-SULA
En klassisk grovmönstrad sula med en mjukare gummiblandning som ger bra grepp och lång livslängd.

TPU TOECAP

Den helt nyutvecklade tåkappan i TPU-plast bildar en stark infästning av sulan mot skon genom att fördelar krafterna på en större yta. TPU-tåkappan skyddar också mot slitage och förlänger livslängden på skon.

FULLNARVSSKINN
Fullnarvsskinn är när man använder hudens bästa delar. Nubuck är ett fullnarvsskinn som slipats lätt för att ge ytan en annan karaktär. Nubuck-ytan andas bättre och har lättare att ta åt sig av återimpregnering. Skinnet impregneras direkt vid garveriet, inga fluorkarboner används i processen, som sker i slutna system. Tjocklek 2,0–2,2mm.

PERWANGER® SPLITSKINN

Ett finare splitläder från nötdjur som är robust, har utmärkt andningsförmåga, är vattenavstötande och slitstarkt. Tjocklek 1,8–2,0 mm.

NEOPREN

Neopren används i våra 3-lagerskaft för att ge stabilitet utan att absorbera fukt. Materialet fördelar tryck och skyddar foten mot vassa föremål. Används i olika lager beroende på önskade egenskaper. Tjocklek 4 mm.

PORON® SLOW REBOUND
Poron används i våra mest avancerade 3- lagerskaft för att ge bättre stabilitet med mindre vikt och tjocklek. Genom sin långsamma återhämtning och stötdämpande effekt blir skaftet väldigt stabilt, men fortfarande flexibelt. Tjocklek 3 mm.

HEEL FIT CONTROL (HFC)
En extra Neopren- eller Poronkudde som täcker över skarven mellan botten och skaftet för att ge ett bättre hälgrepp och stabilitet.

RINGAR OCH HAKAR

Våra ringar/hakar och nitar är tillverkade av järn eller koppar/järnlegeringar för högsta motståndskraft. Vi använder en nickelfri High Resistance Treatment för att ge ett ytterligare skydd mot korrosion.

CAMBRELLE®

100 % Polyamid ger ett fodermaterial med hög nötningstålighet och fuktabsorbering. 150 g/m².

FILT
Filten i sulor och innerskor består av 70 % ull och 30 % polyester. Tjocklek 3 eller 5 mm.

 

RYGGSÄCKAR

1000D POLYAMID
En specialbehandlad polyamid (nylon) som är enormt slitstark. 1000d polyamid är vår kraftigaste ryggsäcksväv och sitter i botten på de flesta av våra ryggsäckar. PU-belagd för vattentäthet.

610D CORDURA®
En extremt slitstarkt Cordura®-väv som är belagd med PU i fyra steg för maximal vattentäthet och hållbarhet.

600D POLYESTER
Polyester är ett material som är mycket motståndskraftigt mot nedbrytande UV-strålar. Vår 600d polyesterväv är belagd med PU i två steg för extra vattentäthet. Den är slitstark och fungerar bra i tuffa förhållanden.

210D JW DOBBY
En polyamidväv som kombinerar låg vikt med fantastisk hållbarhet. Belagd fyra gånger med PU för maximalt hållbar vattentäthet.

150D BABYRIP
Vår lättaste polyesterväv med god riv- och slitstyrka i förhållande till den låga vikten. Dubbel PU-beläggning för en hållbar och slitstark vattentäthet.

75D POLYESTER DIAMOND RIP

En tunn och lätt ripstopväv i polyester med TPU-beläggning, som gör det möjligt att svetsa ihop materialet för att skapa vattentäta sömmar.

30D CORDURA RIP
Vår absolut lättaste väv som används i våra lättaste dry bags. Tyget är belagt med silikon på utsidan för att vara vattenavvisande, och med PU-beläggning på insidan för att vara vattentätt.

330D POLYAMID
En 330D polyamidväv som kombinerar låg vikt med hög rivstyrka. PU- belagd i två steg för hållbar vattentäthet.

210D POLYAMID
En polyamidväv med en perfekt kombination mellan lätt vikt och hög slitstyrka. Ripstop för ökad rivstyrka. PU-beläggning för en hållbar och slitstark vattentäthet.

N/330D POLYAMID SHADOWBOX
En Cordura-väv med mycket bra slit- och rivstryrka. PU- beläggning i två steg för en hållbar vattentäthet.

 

KLÄDER

LPC

Vattentät när kombinerad med impregnering. Väven fungerar bra i lätt regn och torkar snabbt om den blir blöt av kraftigare regnskurar. Tätvävt, tvinnat garn i varp och väft, är vindtåligt och gör materialet extremt hållbart. Vävens konstruktion ger ett bra UV-skydd vid användning i starkt solljus. Vår LPC Stretch-väv har en permanent hög elasticitet på grund av dess mekaniska styrka.

LPC ECO
Innehåll: 65 % Polyester, 35 % Certifierad Ekologisk bomull. Vikt: 205 g/m²

LPC STRETCH
Innehåll: 65 % Polyester, 35 % Bomull. Vikt: 181 g/m²

LPC LIGHT
Innehåll: 65 % Polyester, 35 % Bomull. Vikt: 155 g/m²

LPC
Innehåll: 65 % Polyester, 35 % Bomull. Vikt: 205 g/m²

ZETHAR®
Zethar är vårt eget in-housemärke som möter våra krav på ett vattentätt material med hög andningsförmåga. Allt material som är märkta Zethar är fritt från flourkarboner, har en vattenpelare på minst 20 000 mm, och en andningsförmåga på minst 16 000 g/m².

ZETHAR® 3L
100 % Polyamid med Zethar-membran och rundstickad Polyester baksida. 20 000 mm vattenpelare, 16 000 g/m²/24H. Vikt: 168 g/ m².
 
ZETHAR® 3L ECO
100 % Återvunnen Polyester med Zethar-membran och Polyamid tricot baksida. 20 000 mm vattenpelare, 20 000 g/m²/24H. Vikt: 129 g/m².
 
ZETHAR® 3L STRETCH
100 % Polyamid mekanisk stretch Oxford med Zethar-membran och Polyamid tricot baksida. 20 000 mm vattenpelare, 16 000 g/m²/24H. Vikt: 165 g/m².
 
BAMBU OCH BOMULLSBLANDNING
Lundhags viskos är gjord av bambu. Bambufibern är naturligt antibakteriell och har en god förmåga att absorbera fukt från kroppen. Bambu/bomull-tyg är snabbtorkande och ger en fin kyleffekt.

MERINOULL 100 %
Mjuk, tunn, naturligt ventilerande högkvalitetsull. Ger en värmande och kylande effekt även när ullen är våt. Merinoull har ett utmärkt värme-vikt-förhållande och kontrollerar dålig lukt naturligt utan tillsatta kemikalier. Lundhags Merinoull kommer från mulesing-fria får i Nya Zeeland.

SCHOELLER®-DYNAMIC
Ett högkvalitetstyg, permanent elastiskt, som ger användaren ökad rörelsefrihet.  Ett tåligt och slitstarkt material med hög rivstyrka. Materialet har impregnerats med en fluorkarbonfri, vattenavvisande behandling. Innehåll: 89 % Polyamid (Micro), 11 % Elastan. Vikt: 270 g/m².

SCHOELLER®-DRYSKIN
Dubbel tygkonstruktion med syntetiska fibrer på utsidan och funktionella fibrer på insidan för snabb fukttransport. Vind-och vattenavvisande yta. Ett permanent elastiskt och hållbart material. Innehåll: 52 % Polyamid, 41 % Polyamid (Micro), 7 % Elastan. Vikt: 255 g/m².

SCHOELLER® KEPROTEC®
Ett tyg med extremt hög hållbarhet och rivstyrka. Används som förstärkningstyg på några av plaggen i kollektionen. Ett extremt slitstarkt tyg med Kevlar ® för högsta kvalitetsskydd. Innehåll: 72 % Polyamid och 28 % AR (Kevlar®). Vikt: 177 g/m².

CORDURA®
En slitstark förstärkning i 500d Cordura®. Används som förstärkningar för många av våra byxor.

ECO COTTON
Plagg i Eco Cotton är tillverkade av certifierad ekologisk bomull och har en fluorkarbonfri ytbehandling.

FLOURKARBON-FRI
Fluorkarboner är skadliga för vår miljö och levande organismer. Lundhags strävar efter att utveckla produkter som är skonsamma för miljön och jobbar hårt för att 100 % av produkterna ska vara flourkarbon-fria.

ECO LIGHT
Innehåll: 100 % återvunnen Polyester. Vikt: 45 g/m².

PRIMALOFT®ECO
Innehåll: 100 % Polyester (70 % Återvunnen Polyester), Bluesigned.

PRIMALOFT®SYNERGY
Innehåll: 100 % Polyester, Bluesigned.